Hyvät iltalukiolaiset,

Syksyn ylioppilastutkinnon lopulliset tulokset julkaistaan torstaina 11.11.2021 aamupäivän aikana Wilmassa kohdassa Lomakkeet. Tarkista omat tuloksesi ja ota tarvittaessa yhteyttä kansliaan. Ylioppilastutkintolautakunnan tiedotteessa on tarkempia ohjeita omiin suorituksiin tutustumiseen ja oikaisuvaatimuksen tekemiseen liittyen.

Ylioppilaslakki ja kultainen lyyra

Turun opiskelijain tukisäätiö (TOT) lahjoittaa ylioppilaslakin ja kultaisen lyyran Turun iltalukiosta valmistuville, myös kaksoistutkinnon opiskelijoille. Jotta ehdimme hankkia oikean kokoisia lakkeja oikean määrän, ilmoita lakin koko koulusihteeri Lii Puolakaiselle viimeistään sunnuntaina 21.11.2021. Sähköposti on Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Voit halutessasi käydä sovittamassa lakkia kansliassa asiakaspalvelun aukioloaikoina eli maanantaista torstaihin klo 15-19.

Lakkiaisjuhla

Turun iltalukion lakkiaisjuhlaa vietetään Turun VPK:n talossa (Eskelinkatu 5) perjantaina 10.12.2021 klo 17.00 alkaen. Tarkempia ohjeita annamme lähempänä juhlailtaa.

Paikalla on myös valokuvaaja, jonka kanssa voi sopia ylioppilaskuvan ottamisesta. Valokuvaajan sähköposti on Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Kevään 2022 ylioppilastutkintoon ilmoittautuminen

Ylioppilastutkintoon ilmoittaudutaan Turun iltalukiossa keskiviikkoon 1.12.2021 mennessä. Turun iltalukiossa ylioppilastutkinnon kokeisiin voivat tulevana keväänä lähtökohtaisesti osallistua vain iltalukion omat opiskelijat ja Turun ammatti-instituutin kaksoistutkinto-opiskelijat. Myös Turun iltalukiossa aikaisemmin opiskelleet voivat tiedustella mahdollisuutta osallistua ylioppilastutkinnon kokeisiin.

ABI-infot yleisistä ohjeista kevään tutkintoon ilmoittautuville järjestetään tiistaina 2.11.2021 klo 15.30 alkaen luokassa 219. Vastaava tilaisuus on verkossa klo 18.00 alkaen. Linkki tilaisuuteen julkaistaan verkkosivuillamme lähempänä tilaisuuden ajankohtaa.

Ylioppilastutkinnon kokeet järjestetään pääsääntöisesti Turun VPK:n talossa (Eskelinkatu 5). Joitakin kokeita voi olla Turun iltalukiossa (Eskelinkatu 4). Tarkoista suorituspaikoista ja mahdollisista tarkentavista ohjeista tiedotetaan myöhemmin.

Koronavirusepidempia voi aiheuttaa muutoksia ennakkotietoihin. Tämän vuoksi tiedotteiden seuraaminen on erityisen tärkeää. Ylioppilastutkintolautakunta päivittää omia koronaan liittyviä ohjeitaan tarpeen vaatiessa.

Koko ylioppilastutkinnon suorittavat opiskelijat

Tutkintotavoitteiset opiskelijat ilmoittautuvat opinto-ohjaajan kanssa koulussa tai etänä Teamsissa (Anna-Mari Kiili, lukion tutkintotavoitteiset opiskelijat ja Pekka Tolonen ammatilliselta pohjalta kirjoittavat sekä aineopiskelijat). Aika opinto-ohjaajalta varataan sähköpostilla tai Wilman kautta. Ilmoittautuminen on Wilmassa kohdassa Lomakkeet - Ilmoittautuminen ylioppilastutkintoon. Tarkista henkilö- ja yhteystietosi sekä täytä sitova ilmoittautuminen ja hajautussuunnitelma. Täytä kaikki tarvittavat tiedot (oikea oppimäärä (pitkä, keskipitkä tai lyhyt) koe, kokeen suoritusaika, kokeiden pakollisuus ja ylimääräisyys) huolellisesti. Tarkista tiedot ja vahvista ne lopuksi. Huomaa, että ilmoittautuminen on sitova. Wilmassa tehty ilmoittautuminen ja tietojen vahvistaminen vastaa allekirjoitusta.

Korottajat ja täydentäjät

Tutkintonsa arvosanoja korottavat tai tutkintoaan täydentävät ilmoittautuvat itsenäisesti Wilmassa. Ilmoittautuminen on Wilmassa kohdassa Lomakkeet - Ilmoittautuminen ylioppilastutkintoon. Tarkista henkilö- ja yhteystietosi sekä täytä sitova ilmoittautuminen. Täytä kaikki tarvittavat tiedot (oikea oppimäärä (pitkä, keskipitkä tai lyhyt) koe, kokeen suoritusaika, kokeiden pakollisuus ja ylimääräisyys) huolellisesti. Tarkista tiedot ja vahvista ne lopuksi. Huomaa, että ilmoittautuminen on sitova. Wilmassa tehty ilmoittautuminen ja tietojen vahvistaminen vastaa allekirjoitusta. Ota tarvittaessa yhteyttä koulusihteeri Lii Puolakaiseen. Turun kaupungin lukioista valmistuneet ilmoittautuvat entiseen lukioonsa.

Erityisjärjestelyhakemukset

Erityisjärjestelyjä ylioppilastutkinnossa voi hakea lukemisen ja kirjoittamisvaikeuden (LUKI), sairauden tai vamman, vieraskielisyyden sekä erityisen vaikean elämäntilanteen perusteella. Erityisjärjestelyjä koskevat hakemukset on lähetettävä YTL:ään viimeistään 30.11.2021. Myöhästyneitä hakemuksia ei mahdollisesti voida ottaa huomioon kevään tutkinnossa. Jos aiot hakea erityisjärjestelyjä, ota yhteyttä rehtori Sami Peltoseen joko Wilman tai sähköpostin kautta.

Ylioppilastutkintolautakunnan tiedote kevään 2022 ylioppilastutkintoon ilmoittautuville

Yleisiä ohjeita Turun iltalukiossa ylioppilastutkintoon osallistuville

Turussa 27.10.2021

Sami Peltonen, rehtori